Business Assistant

Jij bent het 

visitekaartje

Business Assistant

Kom leren archiveren, memo’s maken en e-mails behandelen. Van het inboeken van orders tot het inplannen van afspraken en van voorraadbeheer tot postverwerking. Bij de opleiding Business Assistant toveren wij jou om tot de administratieve held van elk bedrijf.

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je facturen opstelt en agenda's beheert. Maar ook binnengekomen goederen in ontvangst te nemen en te werken aan een receptie. Je leert hoe je klanten vriendelijk ontvangt en hoe je de telefoon beantwoordt. De computer is jouw beste vriend, dus besteden we volop aandacht aan de diverse programma’s die jou straks het werk makkelijker gaan maken. Om je een goede basis te geven, krijg je ook les in taal en rekenen. Kortom: we stomen je helemaal klaar voor het echte werk.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

In het eerste jaar krijgen alle economiestudenten van niveau 2 die de bol-opleiding volgen samen les. Je maakt zo kennis met de beroepen retailmedewerker, business assistant, ICT-medewerker én logistiek medewerker. Op school, maar ook al bij bedrijven. Na een jaar maak je een keuze voor de opleiding die je graag wilt volgen. Het biedt je de kans om je breder te oriënteren en uiteindelijk het beroep te kiezen dat het beste bij je past.

 • Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen.
Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

De praktijk

Je werkt bij een bedrijf, gemeente of instelling. Hier verzorg je uitvoerend werk zoals het inboeken van facturen. Handtekening nodig? Jij weet precies bij wie je moet zijn om een offerte te laten ondertekenen. Het archiveren van dossiers, het ontvangen en verwerken van goederen, jij draait je hand er niet voor om. 

Als visitekaartje van het bedrijf ben jij vaak degene die gasten of klanten ontvangt en de telefoon aanneemt. Je werkt brieven en e-mails uit, houdt de agenda bij en maakt afspraken.

 

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.700,- en € 2.300,- bruto per maand