Logistiek Medewerker

Jij schept orde in elke chaos

Logistiek Medewerker

Je leert alles over magazijnwerkzaamheden en hoe je goederen behandelt. Zo kun je straks op veel logistieke afdelingen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of in een productiebedrijf. Ook heel cool: je kunt via ons je heftruckdiploma halen!

Opleiding

Kies je voor de opleiding Logistiek Medewerker? Dan leer je alles over magazijnwerkzaamheden en omgaan met goederen. Van merkkleding en telefoons tot auto's en gevaarlijke stoffen. Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Denk aan orderverzameling, lossen, verzendklaar maken, controleren en het verwerken van retouren. Werk je bij een kleiner bedrijf, dan zijn je werkzaamheden vaak érg veelzijdig en werk je met verschillende producten. Werk je bij een (middel)groot bedrijf, dan ben je vaak gespecialiseerd in een bepaalde productsoort of werkzaamheden.

Je kunt voor of tijdens de opleiding het combinatiecertificaat voor heftruck, reachtruck, EPT en stapelaar halen. Sommige werkgevers vragen hierom. Natuurlijk moet je veilig kunnen werken. Daar leren we je alles over tijdens je opleiding. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook les in taal en rekenen. Je bent vooral veel praktisch bezig. Een aantal algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen, maken je vakkenpakket compleet.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 • In het eerste jaar van de bol-opleiding krijgen alle economiestudenten van niveau 2 samen les. Je maakt zo kennis met de beroepen retailmedewerker, business assistant, medewerker ICT-support én logistiek medewerker. Op school, maar ook al bij bedrijven. Na een jaar maak je een keuze voor de opleiding die je graag wilt volgen. Het biedt je de kans om je breder te oriënteren en uiteindelijk het beroep te kiezen dat het beste bij je past. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen.

 • De bbl-opleiding wordt alleen aangeboden bij Gilde Logistiek College op de locaties Hagerhofweg 15 in Venlo, Henri Dunantstraat 40 Venray en Drakesteyn 5 in Weert .
Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: BOL 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

De praktijk

De juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats, dat is waar logistiek om draait. Jij zorgt daarvoor. Bijvoorbeeld op de logistieke afdeling van (grote) bedrijven, een ziekenhuis of in een distributiecentrum. Dit kan overdag, maar ook ’s avonds of ‘s nachts. Je controleert bestellingen en laadt of lost vrachtwagens. Je lost vrachtwagens met bijvoorbeeld een heftruck of EPT, controleert de geloste goederen en zet deze eventueel in een stelling weg. Dat moet netjes en veilig gebeuren. Je helpt bij het verplaatsen, stickeren en sorteren van goederen. Als logistiek medewerker werk je meestal in een team, maar heb je ook veel eigen verantwoordelijkheden.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.500,- en € 2.000,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten