Medewerker ICT Support

Je bent één met
je computer

Medewerker ICT Support

Wil jij werken met je handen? Of zit je liever achter een scherm? Bij deze opleiding kan het allebei.

Opleiding

Deze opleiding is het startpunt voor elke mbo niveau 2-student die interesse heeft om te gaan werken als ICT 'er. Je leert alle technische basisvaardigheden die je nodig hebt om een ICT-vervolgopleiding te gaan doen of in te stromen in een startersfunctie, bijvoorbeeld bij een ICT-helpdesk.

Je leert de basisvaardigheden om computers te bouwen en software voor bedrijven te installeren en te configureren. Ook kun je straks eenvoudige netwerken bouwen. Je krijgt les in werken met een helpdeskprogramma. Tijdens je praktijkstage adviseer je klanten en los je ICT-problemen op.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • In het eerste jaar van de bol-opleiding krijgen alle economiestudenten van niveau 2 samen les. Je maakt zo kennis met de beroepen retailmedewerker, business assistant, medewerker ICT-support én logistiek medewerker. Op school, maar ook al bij bedrijven. Na een jaar maak je een keuze voor de opleiding die je graag wilt volgen. Het biedt je de kans om je breder te oriënteren en uiteindelijk het beroep te kiezen dat het beste bij je past. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen.
Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- in leerjaar 1 en €80,- in leerjaar 2. Exclusief aanschaf laptop. 

De praktijk

Als ICT-medewerker werk je graag en veel met computers. Je weet alles over computers en computerprogramma’s. Jij zorgt dat ze goed werken. Naar wie gaan collega’s als hun hun computer niet (goed) werkt? Precies, naar jou! En jij lost het op. Dat kan wel eens drukke situaties opleveren, maar jij houdt je hoofd koel. Ook als collega’s vragen hebben over hun (mobiele) telefoon of de printer, weten ze jou te vinden. Je houdt je klanten graag tevreden, maar kom je er niet uit? Dan kun je altijd bij je collega's  terecht.

Na deze opleiding heb je alles in huis om ICT-vervolgopleiding te gaan doen. Direct instromen naar een startersfunctie, bijvoorbeeld bij een ICT-helpdesk is mogelijk, maar je kansen zijn nog groter als je daarna doorleert op niveau 3 of 4. Helpdesken staan op dit moment te springen om personeel.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.1800,- en € 2.400,- bruto per maand