Retailmedewerker

Kom

winst maken

Retailmedewerker

Kassasystemen, inkoop en klachtenafhandelingen zijn allemaal onderdelen van deze opleiding. Je leert jezelf presenteren en met klanten omgaan. Natuurlijk heb je kennis van economie en sales nodig als verkoper. Hier is ook aandacht voor. Achter de schermen van een winkel gebeurt een hoop. Om je hier op voor te bereiden leer je magazijnwerkzaamheden zoals het uitladen en uitpakken van goederen.

Opleiding

Je leert jezelf presenteren en met klanten omgaan. Natuurlijk heb je ook kennis van economie en sales nodig als verkoper. Hier is ook aandacht voor. Achter de schermen van een winkel gebeurt ook een hoop. Om je hier op voor te bereiden leer je magazijnwerkzaamheden zoals het uitladen en uitpakken van goederen. 

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 • In het eerste jaar van de bol-opleiding krijgen alle economiestudenten van niveau 2 samen les. Je maakt zo kennis met de beroepen retailmedewerker, business assistant, medewerker ICT-support én logistiek medewerker. Op school, maar ook al bij bedrijven. Na een jaar maak je een keuze voor de opleiding die je graag wilt volgen. Het biedt je de kans om je breder te oriënteren en uiteindelijk het beroep te kiezen dat het beste bij je past. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen. Om met deze brede opleiding te kunnen starten schrijf je je in voor 1 van bovengenoemde opleidingen.
 • De reguliere bbl-opleiding Retailmedewerker is zonder algemeen eerste jaar. Kies je voor de bbl-opleiding dan ga je gepersonaliseerd leren. Jij bepaalt het studietempo en met welke werkvormen je wilt gaan werken. Jij stelt jou eigen leerroute samen. Natuurlijk word je hierin persoonlijke begeleid door een docent. Instromen in een bbl-opleiding kan op elk moment in het schooljaar.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo basis of kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma entreeopleiding

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235 (BOL en BBL)
 • Venlo - Hagerhofweg 15 (BOL)
 • Venray - Henri Dunantstraat 40 (BOL en BBL)
 • Weert - Drakesteyn 5 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 2
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: BOL: direct na de zomervakantie, BBL: het hele jaar door

Lesgeld

Extra kosten
Ongeveer €450,- BOL en €225,- BBL. 

Extra kosten
Ongeveer €350,- in leerjaar 1 en €180,- euro in leerjaar 2. Exclusief aanschaf laptop.

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

De praktijk

Je bent het eerste aanspreekpunt van de klant en vormt dus het visitekaartje van de supermarkt, het tuincentrum of de kledingzaak waar je werkt. Het is belangrijk dat je vriendelijk en professioneel bent. Je geeft advies aan klanten, verkoopt artikelen en rekent af.

Je zorgt ervoor dat de schappen goed gevuld zijn en dat de winkel schoon is. Je houdt in de gaten dat het promotiemateriaal er mooi uitziet. Verder help je in het magazijn met het uitladen en uitpakken van goederen. Ook klachten neem je aan en handel je af. Het is een afwisselend totaalpakket.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.800,- en € 2.400,- bruto per maand
date_range
Mogelijk weekenddiensten