Finance & Control Specialist

Jij maakt euro’s
van cijfertjes

Finance & Control Specialist

Met de opleiding Finance & Control Specialist word jij de held van het kantoor. Je zorgt er namelijk voor dat een bedrijf zo succesvol mogelijk wordt. Hiervoor moet je veel leren over economie, communicatie en computers.

Opleiding

Termen als balans, debiteuren en crediteuren zeggen je misschien nu nog niet zo veel, maar aan het eind van de opleiding kennen deze geen geheimen meer. De balans opmaken is dan voor jou een eitje! Jij gaat met je neus de boekhouding in en leert alles over omzet,
kosten, winst en belastingen.

Jij bent nauwkeurig en zorgvuldig en leert zelfstandig werken aan een opdracht. Analyseren en inschattingen maken, dat doe je het liefst. Daarnaast leer je de cijfers goed te vertalen naar collega’s. Want niet iedereen is zo goed met getallen als jij!

Naast je verplichte vakken zoals economie mag je ook een aantal vakken zelf kiezen: je keuzedelen. Deze kunnen aansluiten bij je opleiding, maar ben je even klaar met al die cijfertjes mag je ook iets compleet anders kiezen. Bijvoorbeeld Digitale Vaardigheden, Basis Webdevelopment of Spaans. Daarnaast krijg je Nederlands, Burgerschap en rekenen.

De opleidingen Marketing- en Communicatie Specialist, Juridisch & HR Specialist, Allround Business Assistant, Finance & Control Specialist en Office & Management Specialist zijn business-opleidingen. Deze opleidingen starten gezamenlijk. Je ontwikkelt je business skills en direct na de kerstvakantie kies jij de uitstroomrichting die het beste bij jou past. Deze opzet zorgt ervoor dat je een uitstekende startpositie op de arbeidsmarkt hebt en een goede aansluiting bij veel (hbo-)vervolgstudies.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

 

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar (versnellen behoort tot de mogelijkheden)
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €600,- in het eerste jaar. Exclusief aanschaf laptop.

De praktijk

Als bedrijven of personen te laat zijn met facturen betalen, ben je niet bang om er achteraan te gaan. Je zoekt tot in de puntjes uit waar fiscale voordelen te behalen zijn. Jij maakt de winstprognoses, berekent de rendementen én adviseert over te nemen investeringen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.100,- en € 2.800,- bruto per maand

Veelgestelde vragen

 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven.

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Verder is er in samenwerking met het hbo aandacht voor relevante doorstroomvaardigheden. Ook wordt er in het praktijkgedeelte van het mbo (beroepspraktijkvorming, leerwerkplekken of beroepsvakken) extra uitdaging geboden die meer aansluit op het hbo.

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.