Assistent-manager Internationale Handel (Gilde International)

Jij zet alles op alles!

Assistent-manager Internationale Handel

Onderhandelen, adviseren, inkopen en verkopen: een assistent-manager internationale handel toont initiatief, is nauwkeurig en kan goed zelfstandig werken. Bij deze opleiding leer alles wat je nodig hebt om je doelstellingen te behalen. Jouw verkooptalenten kennen geen grenzen!

Opleiding

De eerste 1,5 jaar is heel breed. Je krijgt allemaal onderdelen en vakken op niveau 4 van de uitstroomrichtingen: Manager Retail, Assistent-manager internationale handel, Manager Transport en Logistiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Leidinggevende international hospitality.

Je maakt kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur: De EURegio. En je dompelt je onder in de gebruiken van deze landen, door Nederlands, Duits en Engels te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen.

Als je bij Gilde International na 1,5 jaar kiest voor de richting Assistent-manager internationale handel. Leer je verschillende talen en natuurlijk alles over import en export, zowel over de papierhandel als de logistieke uitdagingen. Wat is de beste transportmethode van A naar B? En welke documenten moet een vrachtwagenchauffeur overhandigen aan de douane? Jij gaat het leren! Ook marktonderzoek verrichten, communicatieplannen schrijven en acquisitie zijn na deze opleiding een fluitje van een cent voor jou.

Je kunt tijdens de opleiding een voorkeur voor landen aangeven. En gaat dan aan de gang met levensechte opdrachten in Nederland, België of Duitsland. Gilde International kijkt of het mogelijk is om in jouw voorkeurslanden certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden. Zo verstevig je jouw positie in het internationale werkveld.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma mbo niveau 2
  • diploma mbo niveau 3

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Lesgeld BOL

  • €1.216,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Kosten leermiddelen
Exclusief keuzedelen ongeveer €600,- in de eerste twee schooljaren. Exclusief aanschaf laptop. Middels diverse subsidiemogelijkheden worden jouw internationale stages vergoed. Hierdoor proberen we de kosten zoveel mogelijk te beperken. Kosten kunnen dus per jaar hoger/lager zijn.

 

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Ondernemend
Ondernemend
Veel lef
Veel lef