Junior Accountmanager

Jij weet wat klanten willen

Junior Accountmanager

Een accountmanager vormt de schakel tussen verschillende partijen. Binnen een team ga jij de onderhandelingen aan met andere bedrijven, winkels of leveranciers. Met jouw mensenkennis kom jij aan alle klantwensen tegemoet. Bij de opleiding Junior Accountmanager ontwikkel jij de vaardigheden om dit optimaal te doen.

Opleiding

De opleiding Junior Accountmanager duurt 3 jaar. Tijdens de opleiding krijg je standaardvakken zoals Nederlands en rekenen, maar natuurlijk ook praktijkgerichte vakken als bedrijfseconomie en communicatie. Je leert marktonderzoek doen, verkoopgesprekken voeren, plannen maken, klanten werven en relaties onderhouden. Daarnaast draai je me in verkooptrajecten. Tijdens je stage krijg je de kans om met echte 'accounts' te oefenen. Je richt je hierbij met name op de business tot business markt.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 • Brede opleiding Retail &Salesmanagement: In het eerste jaar krijgen alle studenten van de opleidingen Commercieel Medewerker, Junior Accountmanager, Junior Manager Groothandel, Junior Manager Internationale Handel, E-commerce Specialist, Retailspecialist, Retailmanager en Ondernemer Handel samen les. Daarna kies je één van deze opleidingen (uitstroomrichtingen). Je mag er zelfs 2 kiezen en studeert dan af met 2 diploma's.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo van vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar (versnellen behoort tot de mogelijkheden)
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Mensenkennis
Mensenkennis
Ondernemend
Ondernemend
Probleemoplossend
Probleemoplossend

De praktijk

Jouw werk als Junior Accountmanager is veelzijdig. Jij hebt contact met klanten, stelt offertes op, staat op beurzen of organiseert seminars. Eigenlijk doe je altijd wat met klantrelaties te maken heeft. Het is dus belangrijk dat je er altijd representatief uitziet. Je spreekt verschillende talen vloeiend en bent altijd beleefd.

Als accountmanager werk je soms ook in het weekend, want jij bent waar de klanten zijn! Soms is dat op een beurs, soms in een restaurant voor een zakendiner. Daarnaast moet je in actie komen om onverwachte problemen op te lossen. Ook buiten werktijd. Voordeel daarvan is wel dat jij jouw werk flexibel in kunt delen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.000,- en € 2.700,- bruto per maand

Veelgestelde vragen

 • Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

  Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven.

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Verder is er in samenwerking met het hbo aandacht voor relevante doorstroomvaardigheden. Ook wordt er in het praktijkgedeelte van het mbo (beroepspraktijkvorming, leerwerkplekken of beroepsvakken) extra uitdaging geboden die meer aansluit op het hbo.

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.