Ondernemer Handel

Jij bent de baas

Ondernemer Handel

Jij bent een doorzetter en ziet het gat in de markt. Met jouw ondernemende en klantvriendelijke instelling maak jij jouw droom waar. Eigen baas van een bedrijf.

Opleiding

In het eerste studiejaar volg je veel modules samen met de brede opleiding Retail & Sales Management. Je leert de basis van marketing en sales. Je leert te onderzoeken wie jouw klanten zijn en hoe jij hen kunt bedienen. Je werkt aan thema's als customer journey, protestdemonstraties én online marketing.

In jaar 2 ga je eerst 20 weken op stage. Naast het (online) sales staat ook financieel, recht en leidinggeven op het programma. Je laatste jaar van deze opleiding ga je aan de slag met jouw ondernemersplan en met het opstarten van jouw bedrijf.

 • Brede opleiding Retail & Salesmanagement: In het eerste jaar krijgen alle studenten van de opleidingen Commercieel Medewerker, Junior Accountmanager, Junior Manager Groothandel, Junior Manager Internationale Handel, E-commerce Specialist, Retailspecialist, Retailmanager en Ondernemer Handel samen les. Daarna kies je één van deze opleidingen (uitstroomrichtingen). Je mag er zelfs 2 kiezen en studeert dan af met 2 diploma's.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

Ik schrijf me in!

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
 • Weert - Drakesteyn 5 ,Venlo - Hagerhofweg 15 ,Roermond - Bredeweg 235 ,Venray - Henri Dunantstraat 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
notifications_active Startmoment: Start direct na de zomervakantie.

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Ondernemend
Ondernemend
Welbespraakt
Welbespraakt

De praktijk

Als ondernemer ben je eigen baas. Jij hebt ideeën en neemt initiatief. Je kunt goed omgaan met onzekerheid. Je hebt doorzettingsvermogen. Je bent flexibel, sociaal én communicatief. Je bent een goede netwerwerker. Dit alles kun jij inzetten om een financieel gezonde onderneming op te starten.

Jij ziet kansen en handelt ernaar. Jij snapt je klant er zorgt ervoor dat je dat aanbiedt wat jou klant nodig heeft. Dit kan in een winkel, een bedrijf maar ook online zijn. Jij zoekt uit wat je moet inkopen, waar en hoe je dit wilt verkopen, en jij bedenkt zelf hoe je dit gaat financieren. Jij bent constant op zoek naar nieuwe kansen en onderneemt op een manier waarbij je eigen belang, het belang van de klant maar ook het maatschappelijk belang in evenwicht is.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris rond € 2.400,- bruto per maand. Afhankelijk van de behaalde winst.
school
Hbo Commerciële Economie (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Verder is er in samenwerking met het hbo aandacht voor relevante doorstroomvaardigheden. Ook wordt er in het praktijkgedeelte van het mbo (beroepspraktijkvorming, leerwerkplekken of beroepsvakken) extra uitdaging geboden die meer aansluit op het hbo.

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.
 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven.